ЕС ще отпусне още половин милиард евро военна помощ за Украйна

...
ЕС ще отпусне още половин милиард евро военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

ЕС ще отпусне още половин млрд. евро военна помощ за Украйна

ЕС ще отпусне още половин милиард евро военна помощ за Украйна - това заяви Съветът на Европейски Съюз. Средствата ще послужат главно за обезпечаване на защитно оръжие в размер на 490 милиона евро, а останалата част ще бъде за защитни средства и гориво.

С днешното решение общата сума за военна помощ за Украйна, изпратена от Съюза доближава до 2 млрд. евро. В мнение от Съвета на Европейски Съюз показват, че обезпечените качества ще са съобразени с потребностите на украинските управляващи.

„ Историята на утрешния ден се написа през днешния ден на бойните полета на Украйна. С тези 500 милиона евро, Европейски Съюз е отпуснал общо 2 милиарда евро за подкрепяне на доставката на военна техника за въоръжените сили на Украйна от страни-членки на Европейски Съюз. Тази поддръжка е единствено част от европейските старания за подкрепяне на Украйна за самоотбрана. Европейски Съюз и неговите държави-членки са решени да продължат. Правим това от началото на войната и ще продължим до края “, сподели Жозеп Борел, върховен представител на Европейски Съюз за външната политика.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР